Om mig

Hej!

Jag är utbildad journalist och Europavetare med mer än tio års erfarenhet av arbete med journalistik och kommunikation.

Emmeli Nilsson, porträtt. Foto: Jens Sølvberg

Foto: Jens Sølvberg

Mina främsta bevakningsområden är arbetsmiljö och arbetsmarknad, ledarskap, försvar och säkerhet. Jag har ett stort intresse för människor, makrotrender och politik och skriver allt från fördjupande reportage till korta kärnfulla artiklar. Att sammanställa information, dokumentera händelser, förtydliga och strukturera upp krångliga texter, korrekturläsa och skriva rapporter är andra saker jag gör regelbundet. De senaste åren har jag jobbat för bland annat Sekotidningen, Chef, Polistidningen, Officerstidningen och FOI.

Utöver en kandidatexamen från Journalistprogrammet vid Göteborgs universitet har jag också en magister i Europakunskap från samma universitet, och faktiskt ett antal högskolepoäng i astronomi.

Min fysiska utgångspunkt som frilans är fantastiska Blå kontoret i centrala Stockholm. Vi är en frilansgrupp med journalister, fotografer och AD:s som stöttar varandra, bollar idéer och samarbetar. Vi fortbildar oss också: håller internkurser, åker på studieresor och anordnar öppna frukostmöten där vi bjuder in spännande föreläsare. Sedan hösten 2020 är jag och en kollega ansvariga för Blå kontorets nyhetsbrev där vi berättar om kontorsmedlemmarnas senaste produktioner. Hör av dig om du vill stå med på utskickslistan!

Jag är registrerad för FA-skatt och moms, och briljanta Kontorskliniken hjälper mig med företagsekonomin.

Varmt välkommen att höra av dig!