Om mig

Hej!

Jag har varit verksam som journalist sedan 2012 och har lång erfarenhet från fackförbundspress och samhällstidskrifter.

Emmeli Nilsson, porträtt. Foto: Jens Sølvberg

Foto: Jens Sølvberg

Mina främsta bevakningsområden är ledarskap, organisationsfrågor, arbetsmiljö och ny forskning. Jag har ett stort intresse för människor, makrotrender och politik, men tycker också det är spännande med säkerhet och mer tekniska frågor. Ofta skriver jag längre fördjupande reportage men jag trivs lika bra med att göra korta kärnfulla artiklar och personporträtt. Att förtydliga och strukturera upp krångliga texter, korrekturläsa och skriva rapporter är andra saker jag gör regelbundet.

Utöver en kandidatexamen från Journalistprogrammet vid Göteborgs universitet har jag också en magister i Europakunskap från samma lärosäte, och faktiskt ett antal högskolepoäng i astronomi.

Rent fysiskt har jag min arbetsplats på fantastiska Blå kontoret i centrala Stockholm. Vi är en frilansgrupp med journalister, fotografer och AD:s som stöttar varandra, bollar idéer och samarbetar. Vi fortbildar oss också: håller internkurser, åker på studieresor och anordnar öppna frukostmöten där vi bjuder in intressanta föreläsare. Sedan hösten 2020 är jag och en kollega ansvariga för Blå kontorets nyhetsbrev där vi berättar om kontorsmedlemmarnas senaste produktioner. Hör av dig om du vill stå med på utskickslistan!

Jag är registrerad för FA-skatt och moms, och briljanta Kontorskliniken hjälper mig med företagsekonomin.

Varmt välkommen att höra av dig!